Telefoonnummer 0521-520300   Mobielnummer 0625464102

Snorroutes

Bezoek Giethoorn en het rustieke Dwarsgracht. Ontdek de Nationale parken Wieden en Weerribben. Beleef de schoonheid van bosrijke gebieden Woldberg/Eese, Vledder en Havelte (zie voor de kaart de pagina: Gebiedsoverzicht).

Giethoorn-Dwarsgracht
Giethoorn-Dwarsgracht}

Na aankomst op het NS station krijgt u eerst uitleg over de Snorfiets. Aansluitend vertrekt u met routekaart en routebeschrijving.

Giethoorn blijft een trekpleister voor de toerist! De meeste bezoekers maken alleen kennis met het centrum van het dorp. Maar, feitelijk kent Giethoorn 3 gedeeltes: Giethoorn-Centrum, Giethoorn-Noord en Dwarsgracht. De laatste 2 gedeeltes zijn rustiek en sfeervol, niet aangetast door de commercie.

Deze route gaat door een fraai natuurgebied naar Dwarsgracht. Hier aangekomen is "Restaurant de Otterskooi" een prima gelegenheid om even op adem te komen. Na Dwarsgracht neemt u nog even een kijkje in Giethoorn-Centrum en vervolgens rijdt u via het authentieke Giethoorn-Noord terug naar het NS station in Steenwijk.

Tijdens uw tocht zijn wij doorlopend stand-by voor eventuele (technische) assistentie.

Blokzijl-Wieden
Blokzijl-Wieden}

De route Blokzijl-Wieden laat u kennismaken met heel bijzondere plaatsjes. Dwarsgracht, Jonen (een gehuchtje met slechts enkele inwoners), uiteraard het fraaie voormalige Zuiderzee stadje Blokzijl en tenslotte Muggenbeet, waar het bekende Hotel-Restaurant Geertien is gevestigd.

Na uitleg over de fiets gaat u op pad met routekaart en routebeschrijving. Eerst gaat de tocht naar Dwarsgracht, vervolgens naar Jonen. Hier steekt u "de Walengracht" over met het "pontje van Jonen". Daarna doorkruist u fraai landelijk gebied richting Blokzijl. Dit prachtige oude zeestadje biedt tal van mogelijkheden voor een leuke stop en herbergt veel fraaie architectuur. Na Blokzijl rijdt u via Muggenbeet richting Giethoorn-Noord. Fraai gesitueerde fietspaden voeren u langs het Gieterse meer en langs de Otterskooi. Het laatste deel van de tocht gaat door Giethoorn-Noord terug naar het NS station in Steenwijk.

Uiteraard kunt u tijdens uw rit een beroep op ons doen in geval van pech of anderzins ongemak.

Weerribben
Weerribben}

Deze "klassieker" in ons routeaanbod leidt u naar Kalenberg. Na uitleg over de Snorfiets vertrekt u met routekaart en routebeschrijving.

Vanaf Steenwijk gaat de route via Steenwijkerwold en de Basse naar Kalenberg, waar het bij "de Vrijstate" van Pieter en Martha Jongschaap goed toeven is. Eventueel kunt u daar per Fluisterboot de Weerribben verkennen. Na uw bezoek aan Kalenberg gaat de tocht verder, dwars door de Weerribben naar het plaatsje Nederland. Van Nederland snort u naar Scheerwolde. Na Scheerwolde rijdt u een eindje langs het Steenwijker Diep, daarna een stukje landelijk gebied en tenslotte een prachtig fietspad langs het water tot aan Steenwijk.

Tijdens uw tocht kunt u altijd een beroep op ons doen voor ondersteuning.

Woldberg-Eese
Woldberg-Eese}

De route Woldberg-Eese is een combinatie van veel fietspaden door bosrijk gebied en op de terugweg een mooi fietspad langs het water.

Na aankomst in de hal van het NS station krijgt u uitleg over de fietsen. Daarna vertrekt u met routekaart en routebeschrijving richting Woldberg.Tijdens de route door het bosrijke gebied van Woldberg en Eese, zult u de diversiteit van het gebied rond Steenwijk ervaren. U ziet o.a. Kasteel "de Eese" en "snort" over prachtige bospaadjes door de landgoederen. "Buitengoed Fredeshiem" en "Hampshire Hotel de Eese" lenen zich prima voor een "stop" onderweg. Na een rondje Eese verlaat u het bosrijke gebied en nu voert de route u langs Baars, Steenwijkerwold en Gelderingen. Hier rijdt u het fietspad op langs het kanaal Steenwijk-Ossenzijl. Dit fietspad eindigt in Tuk en vandaar is het nog 5 minuten rijden naar het NS station in Steenwijk.

Wij hopen, dat het niet nodig is, maar we zijn wel doorlopend stand-by voor eventuele (technische) ondersteuning.

Hunebedden-Havelte
Hunebedden-Havelte}

De route naar Havelte is bijzonder populair bij onze gasten. Snorren door bos- en heidegebied naar de historische hunebedden.

Voordat u vertrekt vanuit de hal van het NS station heeft u uitleg over de fietsen gekregen alsmede uitleg over de routekaart en routebeschrijving. De tocht gaat eerst richting Onna. Daarna passeert u Havelterberg en Darp. In Havelte aangekomen rijdt u de parkeerplaats op van vlindertuin Papilliorama. Aan het einde van dit parkeerterrein begint het fietspad door de Havelter bossen. Tijdens uw route passeert u de schaapskooi. Wanneer u het bosrijke gebied verlaat ziet u de hunnebedden om u heen. Nabij de hunebedden is "Theehuis 't Hunebed" gelegen; een leuke locatie om even "uit te blazen". Vanaf de hunebedden gaat u weer een bosrijk fietspad op dat gesitueerd is om de Johannes Post kazerne. Het fietspad eindigt in Kallenkote. Hier hebt u de mogelijkheid om terug te rijden naar het NS station in Steenwijk. Ook kunt u nog even een uitsapje maken naar Thema Dierenpark "Taman Indonesia" in Kallenkote.

Is er onderweg een probleempje? Wij komen zo snel mogelijk naar u toe om het op te lossen!

Vledder
Vledder}

Vledder is een uiterst charmant brinkdorp met gezellige winkeltjes, horeca en de beroemde "Museums van Vledder".

Voorzien van fietsinstructie en routekaart met routebeschrijving vertrekt richting Woldberg. Na de Woldberg gaat de tocht verder over landgoed de Eese. De volgende plaats die u passeert is Wilhelminaoord. Vanaf hier brengt een fraai fietspad u naar Vledder. Geniet hier van de gezelligheid van het dorp met o.a. veel kunstlocaties. De "Museums van Vledder" is een bezoek meer dan waard (valse kunst, hedendaagse grafiek en glaskunst). Tal van restaurantjes rond de Brink bieden een prima gelegenheid voor een rustmoment. De terugtocht gaat wederom via bosrijke fietspaden naar Frederiksoord. Daarna passert u Nijensleek en Eesveen, hier gaat u richting "de Bult". Over de Onderduikersweg en de Eesveenseweg arriveert u weer op het NS station in Steenwijk.

Assistentie nodig onderweg? Wij komen u zo snel mogelijk helpen!